شیر بادام غنی شده از بادام سنگی درست می شود. علاوه بر این، حتی برای کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند نیز می توانند آن را بنوشند.
اغلب توسط گیاهخواران و وگان ها مصرف می شود. به عنوان مثال در اسپانیا نوشیدنی از شیر بادام به نام horchata و در فرانسه horchada تهیه می شود.
بسیاری از شیرینی ها از بادام درست می شوند. مارزیپان – شربت شکر با بادام مخلوط می شود، پرالین – آجیل آسیاب شده در شکر سرخ می شود، نوقا و ماکارون نیز تهیه می شود.
آجیل کامل با نارگیل و شکلات پاشیده می شود. اخیراً از کره بادام به عنوان جایگزینی برای کره بادام زمینی استفاده می شود.
دادر غذاهای چینی و اندونزیایی، بادام به بسیاری از غذاهای گوشتی، سالادها و سوپ ها اضافه می شود.
تمام آجیل ها به عنوان آلرژن های خطرناک طبقه بندی می شوند. اغلب، محتوای پروتئین بالا باعث ایجاد آلرژی می شود. ترکیب غنی بادام که علاوه بر پروتئین، حاوی بسیاری از ویتامین ها، عناصر ماکرو و میکرو است، می تواند باعث واکنش آلرژیک شود که بلافاصله پس از خوردن غذا ایجاد می شود.
دلیل اصلی ضعف ایمنی است. دانشمندان دریافته اند که در چنین مواردی، سیستم ایمنی که از بدن محافظت می کند، پروتئین را به عنوان یک ماده خطرناک درک می کند، یک ماده شیمیایی هیستامین را در جریان خون آزاد می کند و بر بافت های بدن ضعیف (چشم، پوست، دستگاه تنفسی، دستگاه گوارش، ریه ها و غیره)
در چنین مواقعی البته باید با متخصص آلرژی مشورت کرد. اما داروهای عامیانه نیز می توانند کمک کنند: جوشانده بابونه که به صورت خارجی و داخلی استفاده می شود.
جمع آوری گیاهان (پونه کوهی، رشته، گل ختمی، خار مریم سنت جان، ریشه شیرین بیان)، دم کرده در حمام آب نیز کمک کننده خواهد بود. 50 میلی لیتر سه بار بعد از غذا مصرف شود.