باید گفت مصرف فلاونول یا چای زرین قرمز با بروز بیماری ایسکمیک قلبی در یک پیگیری 14 ساله از 334 مرد 45 تا 59 ساله، که در Caerphilly، ولز انجام شد و ارتباط مثبت با مرگ و میر داشت.
همچنین، نتایج 11567 مرد و زن 40 تا 59 ساله شرکت کننده در مطالعه سلامت قلب اسکاتلند، ارتباط مثبت اندکی بین افزایش مصرف چای و عوارض عروق کرونر و مرگ و میر ناشی از همه علل را نشان داد.
اختلاف بین نتایج این مطالعات و مواردی که در بالا توضیح داده شد، ممکن است عمدتاً به دلیل آشفتگیهای پیشفرض شده توسط عوامل اجتماعی و اقتصادی و سبک زندگی مرتبط با نوشیدن چای در گروههای ملی مربوطه باشد.
به عنوان مثال، مصرف چای در مطالعات ولز و اسکاتلندی با طبقه اجتماعی پایین و سبک زندگی کمتر سالم (یعنی شیوع بیشتر سیگار کشیدن و مصرف چربی بیشتر) ارتباط مثبت داشت.
در مقابل، کسانی که در هلند چای می نوشند، تحصیلات بیشتری دارند، شاخص توده بدنی کمتری دارند، کمتر سیگار می کشند و چربی، الکل و قهوه کمتری مصرف می کنند.
پیترز و همکاران اخیراً یک متاآنالیز مصرف چای در رابطه با CHD و همچنین انفارکتوس میوکارد و سکته را بر اساس ده مطالعه کوهورت و هفت مطالعه مورد شاهدی ارائه کردهاند.
تخمینهای اثر خاص مطالعه برای CHD و سکته مغزی برای خلاصه کردن ساده ناهمگن بود عمدتاً به دلیل تفاوتهای جغرافیایی میزان بروز انفارکتوس میوکارد از هفت مطالعه تخمین زده شد.
با افزایش مصرف چای سه فنجان در روز، 11٪ کاهش می یابد. با این حال، این نویسندگان هشدار می دهند که سوگیری نسبت به انتشار ترجیحی مطالعات کوچکتر ممکن است این نتایج را تحت تاثیر قرار دهد.
تصلب شرایین مصرف چای به طور معکوس با توسعه و پیشرفت آترواسکلروز مرتبط است.
در مطالعه آینده نگر روتردام بر روی 3454 بزرگسال، 55 ساله یا بالاتر، و به مدت دو تا سه سال، Geleijnse و همکاران آترواسکلروز آئورت را از طریق اندازه گیری اشعه ایکس رسوبات کلسیفیک شده در آئورت شکمی بررسی کرد.
نسبت شانس (OR) نوشیدن 125-250 میلی لیتر (1-2 فنجان) چای در روز 0.54 بود و با 500 میلی لیتر در روز به 0.31 کاهش یافت.