پودر آویشن فله (Thymus vulgaris) گیاهی است که به طور گسترده به عنوان گونه در غذای انسان مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل افزودنی های مفید آن در تغذیه، نگرانی های زیادی را به دنبال داشته است.
نقش مفیدی بر سلامتی دارد و اشتها و ترشح آنزیم درون زا را بهبود میبخشد و پاسخهای ایمنی را فعال میکند و نقش آن بهعنوان یک آنتی اکسیدان، ضد کرم و خواص ضد ویروسی است.
در حالی که برخی از ویژگی های ترکیبات زیست فعال موجود در اسانس آویشن به ویژه فعالیت زیاد، آب گریزی، واکنش پذیری، حساسیت به پراکسیداسیون و فرار باعث محدودیت در استفاده از آن در برخی غذاها شده است.
در نتیجه، کارایی و کیفیت حسی آن احتمالاً به دلیل این واکنشهای نامطلوب کاهش مییابد و در صورت استفاده در مقادیر زیاد، طعم آن کاهش مییابد.
استفاده از تکنیک کپسوله سازی ابزاری جذاب برای محافظت از این اجزای فعال در اسانس ها و همچنین بهبود انتقال و رهاسازی کنترل شده آنها از طریق گیر افتادن در هسته ساختار نانوکپسولی دیواره غشاء و یا جذب سطحی بر روی حامل است.
این مطالعه به منظور استفاده از پروتئین آب پنیر ایزوله صمغ مالتودکسترین عربی برای سنتز اسانس آویشن کپسوله شده و ارزیابی کارایی آنها برای مقابله با استرس اکسیداتیو و سمیت سیتوژنتیکی نانوذرات اکسید روی در موش صحرایی انجام شد.
دهیدراته های استات روی، مالتودکسترین (MD) و پروتئین آب پنیر ایزوله (WPI) از سیگما آلدریچ (سنت لوئیس، ایالات متحده آمریکا) خریداری شدند.
با این حال، صمغ عربی (GA) توسط San-Ei Gen F.F.I ارائه شد. شرکت (اوزاکا، ژاپن). کیت های ترانس آمیناز (ALT و AST)، کلسترول (Cho)، تری گلیسیرید (TriG)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، کراتینین، اوره، آلبومین (Alb) و پروتئین کل (TP) از شرکت FAR Diagnostics (از طریق فرمی، ایتالیا) تهیه شد.
کیت برای کاتالاز (CAT)، اکسید نیتریک (NO)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (TAC) از Eagle diagnostics (دالاس، TX، ایالات متحده آمریکا) به دست آمد.