نخودفرنگی منبع با ارزش پروتئین هم برای انسان و هم برای حیوانات است. محتوای پروتئین نخود فرنگی ممکن است تحت تأثیر شرایط محیطی و عوامل ژنتیکی قرار گیرد (مرجع هود-نیفر، وارکنتین و چیبار6، مرجع بورژوا، ژاکین و کاسکول14).
تزیتزیکاس و همکاران (مرجع Tzitzikas، Vincken و DeGroot15) دریافتند که غلظت پروتئین در پنجاه و نه لاین نخود از 13 7 تا 30 7 درصد از DM دانه، با میانگین کلی 22 3 درصد متغیر است.
هود نیفر و همکاران (مرجع Hood-Niefer، Warkentin و Chibbar6) اثر محیط را بر غلظت پروتئین در نخود گزارش کردند، اما محدوده باریکی در غلظت پروتئین (24 27-27 5 درصد بر اساس بدون رطوبت) در ده ژنوتیپ رشد یافته در چهار مکان در ساسکاچوان، کانادا، در طول دو فصل رشد.
ویژگیهای شیمیایی و فیزیکوشیمیایی، محل قرار گرفتن جیوه در چرخ خیاطی قدیمی پردازش و استفاده از پروتئینهای حبوبات، از جمله نخود فرنگی، اخیراً توسط Boye و همکاران بررسی شده است. (مرجع بویه، زارع و پلچ16).
اکثر پروتئینهای نخود را پروتئینهای لباس کردی زنانه سنندج ذخیرهسازی یا گلوبولینها تشکیل میدهند و مشخصات اسید آمینه این پروتئینها ارزش غذایی آنها را تعیین میکند (مرجع بورژوا، ژاکین و کاسکول14، مرجع بویه، زارع و پلچ16).
توموسکوزی و همکاران (مرجع Tömösközi، Lásztity و Haraszi17) ترکیبات اسید آمینه کنسانتره آرد و پروتئین و ایزوله های نخود فرنگی را با محصولات عکس اتو جیوه دار مربوطه از لوپین و دانه های سویا مقایسه کردند.
پروفایل اسید آمینه همه محصولات به طور کلی مشابه بود، با بیشترین سهم از گلوتامین، پس از آن اسید آسپارتیک، آرژنین و لیزین، و کمترین سهم از متیونین، تریپتوفان و سیستئین.
محصولات نخودفرنگی نسبت به محصولات لوپین و سویا آب نخود برای سرفه دارای آرژنین، والین و متیونین بیشتر و اسید گلوتامیک و سیستئین کمتری هستند.
نسبت به نیازهای انسان (18)، پروتئین موجود در نخود و سایر حبوبات سرشار از لیزین است و نسبت به متیونین حاشیه ای یا کمبود دارد.
- منابع:
- تبلیغات: