القای آسیب و ارزیابی الاستیسیته در زمان برداشت زیتون سبز بدون هسته که در آن 10 میوه از هر رقم به شرح بالا نمونه برداری شد و بلافاصله تحت فشار مکانیکی قرار گرفت.
پایش فشار و الاستیسیته توسط نیروی گیج FG-5000A انجام شد. ما از یک سر پین دایره مسطح، به قطر 8 میلی متر، هم برای القای آسیب و هم برای ارزیابی الاستیسیته استفاده کردیم.
پنج میوه در هر رقم در معرض القای خسارت قرار گرفتند. هر میوه روی یک پایه فلزی قرار داده شد و با فشار سنج 3 کیلوگرم فشار داده شد.
هر گروه از پنج میوه از همان رقم در یک سینی پلاستیکی کوچک قرار داده شد و در دمای اتاق به مدت 24 ساعت انکوبه شد. میوه ها 3 و 24 ساعت پس از فشرده شدن عکسبرداری شدند.
تصاویر توسط دوربین دیجیتال که روی پایه فلزی 10 سانتی متر بالاتر از میوه ها ثابت شده بود جمع آوری شد. پنج میوه باقیمانده از هر رقم برای ارزیابی کشسانی به شرح زیر استفاده شد:
میوه ها روی پایه فلزی قرار گرفتند و 3 میلی متر از سطح میوه ها به سمت اندوکارپ میوه فشرده شدند. نیروی لازم برای حرکت سر سوزن را 3 میلی متر به سمت قسمت داخلی میوه اندازه گرفتیم.
ما از نرم افزار Adobe Photoshop برای محاسبه نسبت لکه قهوه ای ناشی از آسیب به میوه، نسبت به سطح میوه استفاده کردیم.
ساختار مزوکارپ و اگزوکارپ و همچنین ضخامت کوتیکول چهار رقم مقاوم و چهار رقم حساس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بلوک های بافتی (حدود 3.0 میلی متر × 1.5 میلی متر × 1.5 میلی متر اندازه) برش داده شد که مزوکارپ و اگزوکارپ را در نمای طولی نشان می دهد.
نمونه ها در اتانول 70 درصد تثبیت شدند و سپس در سری های اتانول تدریجی (90، 95، 100 و 100 درصد) آبگیری شدند. نمونه ها در خشک کن نقطه بحران خشک شدند.
بافتهای خشک توسط نوار کربنی دو طرفه به یک قطعه فلزی متصل شدند و با پالادیوم طلایی پوشانده شدند.